dissabte, 27 de juny del 2009


A la població de Calella de la Costa, al carrer Jovara (un carrer que va paral•lel al carrer de l’Església, un dels carrers amb més influència turística i comercial d’aquesta població del Maresme) s’hi troba una casa plena de cactus que sovint és l’expectació turística d’aquell indret. De fet, és una casa on la grandesa ornamental de cactus, enfilant-se façana amunt de l’edifici, fan una sensació de jardí botànic extraordinari.

diumenge, 21 de juny del 2009

Exposició fotogràfica “Masies de Vallirana”

(Quatre instantànies de l'acte de la Inauguració de l'Exposició Fotogràfica)

El passat divendres dia 12 de juny, a la Sala d’Exposicions de la Masia de Can Batlle de Vallirana l’ASSOCIACIÓ FOTOGRÀFICA inaugurà l’exposició fotogràfica de masies de Vallirana que els nostres associats i simpatitzant de la fotogràfica havien realitzat anteriorment.
El senyor president de l’associació, en Jordi Navalon i Valentín, obrí l’acte tot agraint la presència de totes les persones que hi havien acudit alhora que invità a tota persona, amant de la fotografia, que les portes de l’Associació Fotogràfica estaven obertes a tothom que tingués ganes de participar-hi.

En l’acte de la inauguració poguérem comptar amb la presència de la Regidora de Dinàmiques Culturals i Turisme de l’Ajuntament de Vallirana, senyora Paz Egido, que expressà el seu agraïment a l’Associació Fotogràfica, per la tasca que portàvem a terme i també agraí a tots els propietaris de les masies de Vallirana per la seva gentilesa en obrir les portes de casa seva per deixar-hi entrar l’elenc d’aficionats a la fotografia.

L’exposició estarà oberta fins el dia 28 de juny, als horaris habituals de la Masia del molí de Can Batlle, carrer Molí, 2-4 de Vallirana.

dimarts, 16 de juny del 2009

Fotografia d’un dels carrers de Sitges engalanats de catifes ornamentals


La fotografia està retocada, mitjançant programes de retoc, amb un sistema que antigament se’n deia Pel•lícules Velvia.
L’any 1990, l’empresa Fujifilm, va llençar una pel•lícula per a diapositives en color que anomenà Velvia. Aquest sistema oferia uns colors molt càlids i vius, amb una saturació i contrastos excel•lents.
La pel•lícula va ser acceptada per una gran majoria de fotògraf, tanmateix, però, també fou rebutjada per altres que no els agradaven els colors tan explosius. I no obstant això, avui encara hi ha persones que atrets pels colors contrastats i resplendents, com guspires de foc, han intentat recrear aquest sistema i el seu efecte dins el món fotogràfic digital. Per aquest motiu, i per mitjà de programes de retoc fotogràfic, hom pot aconseguir l’efecte de la típica pel•lícula Velvia dels anys 1990.

dilluns, 15 de juny del 2009

Catifes de flors als carrers de Sitges


Els carrers de Sitges engalanats de catifes florals.

Sortida de l'Associació Fotogràfica de Vallirana, diumenge 14 de juny de 2009

diumenge, 14 de juny del 2009

a)
b)

Dues fotografies del nostre amic Ramon Malo, de Cervelló, el qual ens les ha tramès per tal que les publiquem.

a)Intentant arrencar una avioneta i
b) foto de noia de mirada dolça, fixada a l'infinit.

divendres, 5 de juny del 2009

Suc de taronja i ous a la cistella




















Heus aquí dues fotografies d'un visitant al nostre WEB BLOG.

Ens ha tramès les fotos i la nota següent:
"Em dic Ramón Malo, i visc a Cervelló. M'apassiona
La Fotografia, i m'agradaria participar de les vostres activitats".

Doncs, bon amic, ja ho saps, des de la nostra Associació Fotogràfica de Vallirana et diem que aquí hi tens totes les portes obertes i esperem la teva col·laboració.

dilluns, 1 de juny del 2009

Castellet


Foto de Castellet situat al terme municipal, al sud de la comarca, entre el Garraf i el Baix Penedès. La capital del municipi és la Gornal. En la divisió provincial del 1833, la Gornal va ser inicialment inscrita a la província de Tarragona, per estar al marge dret del riu de Foix. Però aleshores la capital municipal era Castellet, que va quedar a la província de Barcelona, i es va modificar el límit provincial per mantenir la integritat del municipi.

Fotografia cedida per Jordi Navalón Valentín
Càmera: Panasonic DMC-LX2
Obertura: f/8
ISO: 400
Distància focal: 6.3 mm.
AUTOR: Jordi Navalón Valentín