divendres, 5 de juny del 2009

Suc de taronja i ous a la cistella




















Heus aquí dues fotografies d'un visitant al nostre WEB BLOG.

Ens ha tramès les fotos i la nota següent:
"Em dic Ramón Malo, i visc a Cervelló. M'apassiona
La Fotografia, i m'agradaria participar de les vostres activitats".

Doncs, bon amic, ja ho saps, des de la nostra Associació Fotogràfica de Vallirana et diem que aquí hi tens totes les portes obertes i esperem la teva col·laboració.

dilluns, 1 de juny del 2009

Castellet


Foto de Castellet situat al terme municipal, al sud de la comarca, entre el Garraf i el Baix Penedès. La capital del municipi és la Gornal. En la divisió provincial del 1833, la Gornal va ser inicialment inscrita a la província de Tarragona, per estar al marge dret del riu de Foix. Però aleshores la capital municipal era Castellet, que va quedar a la província de Barcelona, i es va modificar el límit provincial per mantenir la integritat del municipi.

Fotografia cedida per Jordi Navalón Valentín
Càmera: Panasonic DMC-LX2
Obertura: f/8
ISO: 400
Distància focal: 6.3 mm.
AUTOR: Jordi Navalón Valentín

dimecres, 20 de maig del 2009

El alma del bosque (autor: Arkaitz Morales)


Mitjançant el nostre company de Junta Directiva, en Sergio Dominguez, hem pogut conèixer el Blog de Arkaitz Morales, el qual fa unes fotos extraordinàriament meravelloses. Una de les quals ens va cridar l’atenció i li vam demanar que ens comentés la seva tècnica. Per tant, gracies a la seva aportació inserim la fotografia amb el comentari que li vam trametre i la seva respostat:

COMENTARI:

"Querido compañero:
Nos ha gustado mucho esta fotografía de "El alma del bosque". Nos gustaría que nos dieras unas extensas explicaciones sobre como la has realizado. Ya vemos que nos detallas los parámetros en la que has realizado la fotografía, pero nuestra pregunta es si los 2 segundos que le das de velocidad son reales o el aspecto que se ve en la foto ha sido retocada.
Nos gustaría recibir información para sacar el aspecto sedoso de las corrientes de agua. Nuestro correo es:

asfotovallirana@yahoo.es"

RESPOSTA d'Arkaitz Morales

"Buenos días Joseph:
Me alegro que os haya gustado la fotografía del hayedo con el riachuelo.
El aspecto sedoso de cualquier toma se consigue con velocidades de obturación de más de 0.5 segundos (aprox.).
A más aumentemos la exposición la líneas que dibuja el agua se irán perdiendo hasta que pierda la textura, pero todo esto es un poco relativo y depende del lugar.
Me imagino que sabréis que para conseguir obturaciones elevadas hay varios sistemas:
El primero diafragmar.
El segundo a través de filtros como densidad neutra o polarizador.
En mi caso era un día nublado con lluvia, y además de diafragmar hasta f/13 utilicé un polarizador para eliminar el reflejo del agua que había sobre la hojarasca, por lo que perdí un paso de luz aproximadamente.
Sobre si está retocada la imagen, la respuesta es no, nunca. Las fotografías pueden tener procesados más o menos duros, pero nunca hay modificación de este tipo de elementos.
Es una idea extendida que todo está hecho con PhotoShop, hasta yo lo pensé en los comienzos, pero todo tiene su técnica.
Espero haber podido ayudaros. Un cordial saludo,

Arkaitz Morales"

Gràcies, Arkaitz, per deixar-nos publicar la teva fotografia.

dilluns, 18 de maig del 2009

L'abella xuclant el nèctar de la flor

L'abella xuclant el nèctar que secreta la planta perquè els insectes i ocells se'n nodreixin a fi de fer la deguda pol·linització.

Foto cedida per un aficionat a la fotografia que vol restar en l'anonimat.
Càmera: NIKON D40
ISO: 200
Velocitat: 1/1000 seg.
Distancia focal: 175 mm.
Obertura: f/5.6