dimecres, 13 de gener del 2010

Primer concurs fotogràfic, Dia de la Dona Treballadora

Cartell del Grup de Dones Treballadores de Vallirana que han organitzat un concurs fotogràfic per al dia 8 de maig de 2010.
Les bases del concurs les podreu trobar la setmana vinent a la Web de l'Ajuntament de Vallirana.

7 comentaris:

  1. Un concurs de fotografia només per a dones?
    Pensava que aquest tipus de discriminació sexista ja estava resolt, almenys, dins el món dels concursos fotogràfics. Em sembla, com a home, discriminatori no poder participar en aquesta activitat del Grup de Dones de Vallirana.
    Crec que aquest fet reprodueix patrons sexistes que, entre tots, hem de superar.
    La imatge d'aquesta entitat resulta perjudicada per iniciatives com aquesta i que de cap manera es pot recolzar aquest tipus de concurs. Una entitat ha de ser oberta a tot tipus de persones incloent les activitats que pugui organitzar.
    Com a soci de l'Associació Fotogràfica de Vallirana en posiciono en contra d'associar la nostra entitat amb el Grup de Dones de Vallirana en aquesta iniciativa sexista del tot.
    I encara entenc menys com, des de Serveis Socials, s'ha donat suport a una iniciativa com aquesta. Els poder públics no poden recolzar iniciatives sexistes.
    Gràcies
    Pere Bernús

    ResponElimina
  2. Em sembla fantàstic un concurs de fotografia que animi a les dones a mostrar la seva visió del Dia Universal de la Dona, o Dia de la Dona Treballadora que, per cert, i si em disculpeu l'observació, es el 8 de març, i no el 1 de maig (dia del treball) com s'ha publicat. Com persona associada a la vostra entitat fotogràfica, us felicito per la vostra col.laboració amb aquesta iniciativa creativa d'un grup femení, al igual que us felicitaria si col.laboresiu amb un concurs fotogràfic organitzat per homes ciclistes, per exemple, o homes boxejadors, entre d'altres. Estic d'acord en que "una entitat ha de ser oberta a tot tipus de persones" i per això penso que, des de l'Associació de Fotografia, tenim que donar recolzament i suport a la creativitat de tothom, homes i dones, i deixar espai perquè aquesta creativitat es manifesti lliurament i de formes diferents i variades. Felicitats per donar suport a l'iniciativa del Grup de Dones. La meva proposta ara es que, en un futur, hi hagin més propostes creatives per part de tothom.

    ResponElimina
  3. Us agrairíem que, si us es possible, a partir d'ara no publiquéssiu en el blog de l'Associació més incitacions a la marginació o "demonitzacio" de grups o entitats de vilatans, encara que la persona que dona la seva opinió no estigui d'acord total o parcialment amb alguna de les propostes creatives del grup en qüestió.Estic segura que hi ha una gran ignorància i mancança d'informació del que son els concursos fotogràfics per diferents col.lectius, especialment els que son socialment marginats, com son ara les dones, i només ens falta que, a sobre de no rebre el suficient recolzament social i emocional, es publique el desafortunat comentari d'un home que proposa que siguin expulsades d'una associació lúdica només per haver proposat i organitzat un concurs de fotografia destinat a motivar i donar suport creatiu a les dones del nostre municipi. Aixó es el que jo entenc de la frase:(...)"em posiciono en contra d'associar la nostra entitat amb el Grup de Dones de Vallirana en aquesta iniciativa sexista del tot".
    Em sembla de molt mal gust, sincerament i molt propi d'altres èpoques més retrògrades. Per altre banda, des de la regidoria de serveis socials hi ha un departament de suport psicològic a la dona, aquest servei està destinat a donar recolzament i suport a la dona i prioritza i promou iniciatives per donar motivació, sortida i visibilitat a les propostes, incitatives i creativitat femenines. Es per això que, en aquest cas, aquest concurs en concret està destinat únicament a promoure e incentivar les iniciatives femenines. Probablement, i en un futur, es podria proposar un altre concurs per l'igualtat de gènere i en aquest podrien participar-hi tots dos:homes i dones. Ara bé, això no té res a veure amb que un senyor digui que un grup de dones es sexista perque fa una proposta creativa que amb ell no li agrada i que a sobre inciti a la marginació. Em sembla molt ofensiu per aquestes dones en particular i per la dona en general, sincerament. Animo a totes les dones de Vallirana a participar en el PRIMER CONCURS FOTOGRÀFIC PER LA DONA QUE ES FA EN AQUEST MUNICIPI EN COMMEMORACIÓ DEL DIA DE LA DONA TREBALLADORA. Atentament. Maria Mateo

    ResponElimina
  4. En primer lloc vull parlar com a membre d’aquesta associació.
    Entenc que el que volia dir en Pere, és que la nostra associació no hauria de participar o col•laborar amb un altra associació que promou activitats que poden resultar sexistes. (Es el que es diu discriminació positiva cap a la dona) i que no es referia a expulsar a ningú de cap associació.
    Penso que com associació creada per a la difusió de la fotografia està bé que ajudem a promoure qualssevol iniciativa relacionada amb la fotografia, però en cap cas no hem de ser partidistes. Per això mateix, hem de ser oberts a tot, però això no vol dir que ens haguem de posicionar, com associació, d’una banda a una altra. En canvi, com a persones tots som lliures de tenir la nostra opinió i d’expressar-la.
    Uns dels medis que tenim per a fer-ho és el bloc de l’Associació, on es publiquen els comentaris i les fotografies de tothom sense restriccions (sempre que es diguin les coses amb respecte). Això no vol dir que l’Associació, com a tal, estigui d’acord amb els comentaris que puguin fer tant els associats com els visitants del nostre, donat que hi formem part moltes persones amb moltes formes de pensar i que per això, com he dit abans, l’Associació ha de ser neutral.
    Un exemple que ens pot ajudar a comprendre això és el fet de que publiquem les fotos que ens envien els nostres associats i això no vol dir que a tots i cada un dels associats ens agradin. Hi ha gustos i opinions per a tots i aquests no es deuen interpretar com a pròpies de l’Associació.
    Per d’altra banda, com a persona i dona que sóc, entenc que aquesta iniciativa sí es una mica sexista, donat que es deixa entreveure que hi ha altres iniciatives en que s’exclou a la dona. En aquest cas em pronuncio, perquè com a dona que sóc he participat d’altres iniciatives d’aquesta vila, sense ser necessariament dedicades exclusivament a dones.
    Com ja vaig dir en el seu moment, fer un concurs dedicat a dona és una bona idea, però entenc que aquesta dedicació s’hauria de fer només en el tema, perquè trobo interessant veure els diferents enfocaments fotogràfics que poden donar homes i dones al mateix tema, i és una manera de que ells també puguin apropar-se a les dones i conèixer-nos millor a través de la fotografia.
    Això no treu que s’animi de forma particular a les dones a que participin d’aquesta activitat, tant com en altres activitats.
    PD. A mi em varen dir fa anys que “per fregar plats no fan falta estudis”, i partir d’aleshores he lluitat sempre perquè la meva condició no m’impedís arribar allà on vull. Penso que els obstacles et poden ajudar a valorar més el camí, i la recompensa. Per això penso que netejar el camí a aquestes dones no pot ser bo per fer-les créixer com a persones. Crec que seria més constructiu per a elles fer-les participar d’activitats no exclusivistes, perquè d’aquesta manera estiguin, realment, en igualtat de condicions.
    Cristina Buquet

    ResponElimina
  5. L'Únic que esteu aconseguint amb aquesta discriminació es tindre mes discriminació, perque discriminar a un grup de la població? en aquest cas als homes, que no poden fer les dones millors fotos que els homes, que les teniu que protegir d'aquesta forma ...

    I també discriminant per qüestió d'edat, perquè 18 i no 17 o 16, o es que fins als 18 anys una noia no es dona ????

    I a mes com pots dir """especialment els que son socialment marginats, com son ara les dones""" quan no se li ha denegat mai a les dones participar a un concurs fotogràfic, almenys a Vallirana i s'han emportat mes d'un premi.

    La veritat no entenc com des de un grup o entitat del poble es poden portar a terme aquest tipus d'activitats discriminatories.

    Xavito

    ResponElimina
  6. Maria, no perdré més temps en fer més sang sobre el tema i serà l'últim comentari que escrigui sobre això. Penso que el teu escrit mal interpretat a posta les meves paraules i la Cristina ha captat molt bé el que volia dir.
    No vull demonitzar l'Associació de Dones, només faltaria, com més associacions hi hagi d'aquest tipus més podrem avançar amb la igualtat, però és patent que la iniciativa d'un concurs de fotos només per a dones és sexista et posis com et posis, simplement perquè exclou l'altre sexe. I com que sóc membre de l'Associació Fotogràfica de Vallirana i vau demanar la seva col·laboració, he volgut deixar constància de la meva opinió en contra, ja que hi tinc tot el dret.
    També ha quedat patent el teu caràcter autoritari en insinuar com ha d'actuar l'Associació envers els seus associats i demanar censura al seu blog per certes opinions que no són del teu grat. Això sí que és retrògad i ofensiu. Sembla que busquis una confrontació perquè sí; i que no acceptis opinions diferents a les teves. Et recomano més empatia, saber interpretar millor les paraules i no desacreditar sense conèixer.
    Pere Bernús, un home.

    ResponElimina